کامپوزیت مناسب چه دندان هایی است؟
کامپوزیت مناسب چه دندان هایی است؟
Blog Article
۲۰ اسفند ۱۴۰۲ ۱۹:۰۹ سلام میخواستم در یک جمله بهم بگید که کامپوزیت دندان یعنی چه؟
خمیر دندان مخصوص کامپوزیت، فقط وظیفه پاکیزگی دندانها را برعهده دارد و نباید حاوی مواد روشن کنندۀ دندان باشد.
اما وقتی پر کردن کامپوزیت تمام شد و بی حسی موضعی از بین رفت، طبیعی است که دندان حتی برای چند هفته کمی حساس باشد. در این صورت میتوانید از خمیر دندان حساس استفاده کنید که به حل همه چیز کمک میکند.
هزینه کامپوزیت دندان تا حدود زیادی به برند و نوع کامپوزیتی که استفاده میشود، بستگی دارد. همچنین گاهی برخی کلینیکها برای تعداد بالای واحدهای کامپوزیتی تخفیف قائل میشوند.
هر لایه کامپوزیت به عامل باندینگ میچسبد و پس از اعمال هر لایه، به مدت ۱۰-۴۰ ثانیه در معرض نور کیورینگ قرار میگیرد. پس از ترمیم، دندان به شکل نهایی تنظیم و شکل دهی میشود.
پس از اسیدشویی، لایهای از کامپوزیت بر روی دندان اعمال میشود. این لایه شامل ماتریس رزین و ذرات پرکننده است. دندانپزشک با کمک اپلیکاتور، مقدار کمی پلاستیک مایع یا عامل باندینگ را روی ناحیه اسیدشویی شده میمالد. دندانپزشک ممکن است مقداری فشار هوا را روی عامل باندینگ اعمال کند تا از نازک و یکنواخت بودن لایه اطمینان حاصل کند.
برندهای مختلف، طول عمر و استحکام متفاوتی نیز دارند. درنتیجه هزینه آنها متفاوت است.
قطعا مهارت دندانپزشک در اجرای کامپوزیتدندان، روی فرم و زیبایی آن تاثیر دارد. اما نکته مهم این است که هزینه دندانپزشک حرفهای نیز بالاتر است.
کامپوزیتهای دندانی به عنوان محصولات مختلف با ترکیبات و ویژگیهای متفاوت عرضه میشوند. انواع کامپوزیت دندان ویژگیها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند و انتخاب مدل مناسب بستگی به نیازهای بالینی و تصمیم دندانپزشک دارد.
تکنیکهای درمانی: روشهای استفادهشده توسط دندانپزشک میتواند بر میزان درد تأثیر بگذارد.
بله، دندانهای کج را میتوان با کامپوزیت اصلاح کرد، شرایط کامپوزیت دندان اما این روش بیشتر برای بهبود ظاهر است و مشکلات ساختاری را حل نمیکند. برای مشکلات ساختاری جدی، ارتودنسی توصیه میشود.
بازسازی مینای دندان: در مواردی که مینای دندان آسیب دیده باشد، کامپوزیت میتواند برای ترمیم و بازسازی مینای دندان استفاده شود.
مدت زمان کامپوزیت برای هر دندان چیزی حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت ممکن است طول بکشد. مدت زمان کامپوزیت برای هر دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهمترین آن میتوان به سلامت دهان و دندان و همچنین نیاز یا عدم نیاز به درمانهای جانبی اشاره کرد.
ونیر کامپوزیت بهویژه برای ترمیم دندانهای جلویی کاربرد دارد و از نظر عبوردهی نور، پولیشپذیری و رنگپذیری با ونیرهای سرامیکی متفاوت است.